Hoe werkt het?

 

De kleine speciale winkeltjes verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld. Of je nou in Hoogeveen, Oss, Zaandam of Venlo loopt, de winkelstraten worden gedicteerd door dezelfde winkelketens met eenzelfde uniform aanbod.

 

Niet geheel verbazingwekkend dat de klant steeds meer online op zoek gaat naar iets anders, iets bijzonders.

 

Quimbolito heeft niet de ambitie om zo'n onpersoonlijke webshop te worden waarin je je product in een winkelwagentje plaatst en het de volgende dag in huis hebt. Dat kan ook helemaal niet, want ik maak voornamelijk handgemaakte unieke producten die ik meestal in opdracht vervaardig.

Op die manier komen we toch weer persoonlijk in contact :-)

 

Daarnaast decoreer ik bestaande kleding, zie de foto's. En tja, nog zoveel meer ideeën ....

Maar padam, padam, alles op z'n tijd, want het is allemaal enorm arbeidsintensief.

 

Kijk lekker rond en ik zou het leuk vinden om een reactie van je te ontvangen.

 

Namasté, ik groet je met respect. x Hanneke


 

Hanneke Norbruis maakt meditatiekussens. Eén voor jou persoonlijk, of meerdere voor je yogaschool.

 

Na de opleiding modevormgeving aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem heeft Hanneke ruim 23 jaar als ontwerpster en design-manager in de kledingwereld gewerkt.

 

Inmiddels geeft ze yoga- en meditatielessen en uit ze haar creatieve kant in zelf ontworpen en handgemaakte objecten.

Ze tekent en bewerkt alle elementen en vormen dus zelf, laat het in kleine oplage drukken en stikt het vervolgens zelf in elkaar.

 

Dat betekent uiteraard een langere levertijd dan we tegenwoordig gewend zijn, en dat zou zomaar eens yin tegenover ons jachtige yang-bestaan kunnen zijn.

 

Het betekent uiteraard ook een hogere prijs dan Xenos, Action, H&M en Bol.

In één meditatiekussen zit toch al gauw 6 tot 8 uur werk en dan komen daar nog de materiaal-, druk- en verzendkosten bij.

Als je bedenkt dat een uur massage of privéles yoga bij velen al gauw €60 kost, dan zou een meditatiekussen eigenlijk rond de €400,- moeten kosten ...

 

Naast meditatiekussens, maakt Hanneke ook sjaals, mala-tasjes, klankschaal-onderzetters, yogamat-tassen, hoezen voor viltmatjes (onderrug-rolletje), overtrekjes voor de backstrap (yoga-stripje), kussenovertrekken, overtrekken voor hockers, poefjes, voetenbankjes … en zoveel meer.

 

 

 

Alles gaat op bestelling. Er is geen voorraad waaruit besteld kan worden, al kun je wel ter inspiratie op de site foto's bekijken van artikelen die al gemaakt zijn.

Misschien wil je precies zoiets, of zie je iets moois, maar wil je het liever in een andere kleur. Of misschien wil je je geliefde mantra erop, jouw naam, jouw logo, of een symbool dat jou aanspreekt.

Er kan dus veel aan jouw wensen aangepast worden.

Ik kan er 1 maken, maar ook meerdere.

Je kunt het ook cadeau geven, zodat de gelukkige ontvanger zijn of haar ideeën met mij kan bespreken.

 

Stel het maar voor, en ik kijk of het haalbaar is.

 

De meditatiekussens hebben een rits zodat het binnenkussen, dat gevuld is met boekweit, eruit gehaald kan worden.

Veel kussens die te koop worden aangeboden zijn gevuld zonder binnenkussen, dat is niet praktisch.

Deze buitenhoes kan dus gewassen worden. Ik vul de kussens met opzet niet helemaal strak. Dat ziet er op de foto misschien wel mooier uit, maar het zit niet fijn.

 

Many ohms, Hanneke Norbruis


THE MAKING OF ...

Iemand heeft mij gevraagd een halve maan meditatiekussen met boeddha-afbeelding te maken, dat kan ik .

 

Om je een idee te geven van hoe het werkt en welke kosten erbij komen kijken:

Ik teken, bewerk en ontwerp het ‘artwork’, zoals dat heet, in ontwerpprogramma’s. En hoewel ik deze programma’s goed beheers en er al zeker 20 jaar meewerk, blijft het handwerk en heel veel uren werk.

Vervolgens lever ik het aan bij de drukker en afhankelijk van de stof en de gewenste levertijd komt daar een prijs uit. De prijzen van de kussens die ik maak zijn gebaseerd op een levertijd van de fabrikant van een maand. Bij een spoedklus van een week rekent de fabrikant minimaal €20 ex 21% btw extra per meter.

 

Als ik het dan in huis heb ga ik er het kussen van maken = stof voor het binnenkussen, boekweit vulling, rits in het buitenkussen, garen, machine onderhoud, weer extra uren werk… en dan bespaar ik je het verhaal van de verzekeringen van ZZP’ers, want dat is inderdaad so boring ... 😴

 

Misschien heb je hierdoor een iets duidelijker beeld van hoe het werkt. Als je nog vragen of suggesties hebt, dan hoor/lees ik ze graag.


Cadeaubon

Je kunt ook een cadeaubon bestellen zodat degene aan wie je de bon cadeau geeft zelf met mij kan overleggen wat hij of zij wil.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.